Nederlands English

Wijn jaargang 2007: beoordeeld door vinoloog Peter Dekkers

Rode wijn: Een prachtige robijnrode kleur met paarse reflexen die zijn jeugd verraden kenmerken de wijn. De geur roept vage herinneringen op aan vanille en groenige tonen van paprika. De wijn presenteert zich elegant en fluwelig, daarnaast ontwikkeld en met voldoende reserves (geen houtlagering) aan zachte tannines. Een bijzonder glas wijn dat zich verrassend onderscheidt van de oogst uit voorgaande jaren van het domein. Een mooie fles om te schenken naast rood vlees of een plateau met niet te scherpe kazen.
Rosé wijn: Een volle kleur voor de rosé is kenmerkend voor de oogst 2007 van De Linie. De geur is sprekend en opent zich in het glas na enige seconden beluchting. In de smaak manifesteert de wijn zich mooi vol en stevig met ook hier een licht plezierig bittertje in de afdronk. Perfecte wijn voor het terras, bij voorgerechten, wit vlees en niet te vergeten asperges.
Witte wijn:   De wijn presenteert zich licht helder strokleurig met een groenige reflex. Wanneer u uw neus in het glas steekt, bespeurt u een fris-fruitige uitnodigende geur die aanzet tot nadere kennismaking. Op de tong ervaart u dan de impressies van groene appeltjes, frisse strakke doch aangename zuren met een subtiel bittertoontje op afdronk. De ideale wijn als aperitief in de zon en als begeleider van gebakken zeebanket, schaal en schelpdieren.

< terug naar overzicht