Nederlands English

Wijn jaargang 2010: beoordeeld door vinoloog Peter Dekkers

Domein De Linie
Nederland 2010
Witte landwijn uit Noord Brabant
 

Een fraaie strokleurige wijn met een fris stuivend aroma van wit fruit. Tintelend en opwekkend met impressies van witte bloemen en vruchten op basis van een evenwichtige compositie van meerdere druivenrassen. De sappig gerijpte aroma’s doen denken aan abrikozen, ananas en perzik en zijn gedeeltelijk mede te danken aan de malolactische nagisting. Op de tong komt de wijn sappig en rond over waarin toch duidelijk de frisse zuren decent zijn ‘verpakt’. Voor de alerte proever is een hint van vanille te bespeuren waarna de wijn vloeiend opgaat in fermheid en zachte zuren. Een zeer verdienstelijke wijn met een nauwelijks te herkennen plezierig dorstlessend bittertje op afdronk.
Een prachtig glas wijn om deze zomer royaal te genieten als aperitief of als metgezel van lichte voorjaarsschotels, vis en wit vlees.

 

Domein De Line
Nederland 2010
Rosé landwijn uit Noord Brabant
 

Deze rosé wijn presenteert zich met een typisch ‘Nederlandse’ kleur; niet te vol maar ook niet te frêle. De Fransen zouden spreken van een volle ‘pelure d’oignon. In de neus kenmerkt de wijn zich door nog wat ingetogen aroma’s. Op de tong komt de wijn makkelijk, licht tintelend fris, soepel en mild droog over. De smaak roept associaties op aan klein rood fruit als kers, bes en bosaardbei. Op de afdronk ontvouwt zich een lichte tanninestructuur die de wijn weerbaar maakt voor lichte vleesgerechten. Goed gekoeld een ideale ongecompliceerde rosé voor vele momenten van de dag.

 

Domein De Linie
Nederland 2010
Rode landwijn uit Noord Brabant
 

Een wijn die zich dit jaar kenmerkt door een redelijk volle kleur met nog fraaie gezonde paarse tinten in de uitloop naar het glas. De aroma’s zijn jeugdig doch sprekend, warm en zuiver met een ‘touch’  van vanille alsmede associaties naar rood fruit, bessen en cassis. Hij heeft een aangename sappige, soepele aanzet met een evenwichtige stevigheid en kruidigheid op de tong. In de afdronk ontvouwt zich een aangename tanninestructuur, goed in balans met de elegante constitutie van de wijn. In enkele woorden samengevat: een harmonieuze rode wijn van De Linie, die duidelijk maakt dat het vakmanschap van de wijnmaker duidelijk in de wijngaard begint, zeker het wijnjaar 2010 in aanmerking genomen.
Zondermeer een mooi glas wijn om goed bij te tafelen!

< terug naar overzicht