Nederlands English

Wijnbeoordelingen witte wijn, rode wijn, rose

De wijn en zijn waarderingen

Ofschoon reeds in 1977 begonnen, duurde het tot 1985 voordat een redelijke wijn werd geproduceerd. Na 15 jaren van experimenteren werd besloten om de wijngaard uit te bouwen tot de huidige oppervlakte. Op dat moment, aangemoedigd door vakgenoten en wijnliefhebbers, werd besloten met de wijn van het Domein "De Linie" deel te nemen aan de internationale wijncompetitie te Ljubljana in Slovenië, alwaar met de jaargangen 1989, 1991 en 1994 zilveren medailles werden gewonnen. De wijn van het Domein “De Linie” liet hierbij vele wijnen achter zich uit bekende wijngaarden.

Op het Vinoforum 2005 in het Tsjechische Znojmo behaalde onze witte wijn een zilveren medaille. Als bekroning na vele jaren arbeid behaalde onze witte wijn 2007 een internationale Gouden Medaille in Berlijn. (zie behaalde prijzen)

Culinaire toepassing wijnen

De wijnen van het Domein "De Linie" combineren uitstekend bij vele gerechten. De witte wijnen laten zich probleemloos combineren bij wit vlees en visschotels. Ook als aperitief presenteert de wijn zich optimaal. De witte wijn past door zijn redelijk volle structuur zelfs bij rood vlees, gevogelte en vederwild. De rode wijn is een ware exclusiviteit bij rood vlees en wildschotels. Ook in combinatie met niet te geprononceerde kazen vormt de rode een unieke twee-eenheid, waarvan u zult genieten met de wetenschap dat de Nederlandse "terroir" tot zoiets in staat is!

< terug naar overzicht