Nederlands English

Een ontmoeting met eigenaar

Marius van Stokkom is pionier en de oudste wijnboer van Nederland van wijngaard "De Linie". Hij studeerde voedingsmiddelentechnologie aan de hogere landbouw technologische school in ’s-Hertogenbosch. Door zijn kennis van vergistings- en biochemische processen besloot hij in 1977; wegens wijnschandalen; een aanvang te maken met de aanleg van een eigen wijngaard in Made in Noord-Brabant. Dus een Nederlandse wijn. Na diverse jaren te hebben geëxperimenteerd met verschillende druivenrassen en wijnbereidingprocessen, slaagde hij erin om een zeer acceptabele wijn te produceren. Hierna werd besloten om de wijngaard te vergroten met het doel om op commerciële schaal Brabantse wijn te gaan produceren.

Op het web gevonden film

Wie precies wil weten waarom Marius met wijn maken begon, is onderstaande 
(toevallig gevonden)  film zeer verklarend. Hij praat de eerste 10 seconden iets te snel!

http://www.youtube.com/watch?v=kW3fkgVKU9w

Overtuigen van wijnliefhebbers


Vanaf het moment dat hij besloot deze weg op te gaan, realiseerde hij zich dat wijnen uit Nederland zo onwaarschijnlijk zou zijn, dat er maar één manier zou zijn om wijnliefhebbers te overtuigen: de beste wijn maken die maar mogelijk is, ongeacht de inspanningen die daarmee gemoeid zouden zijn.

Zijn achtergrond als voedingsmiddelentechnoloog was een groot voordeel. Hij wist precies welke apparatuur nodig was en hoe de wijndruiven en de jus te behandelen. Hij wisselde ervaringen uit met vele bekende wijnboeren in de klassieke wijndistricten in Europa, waarna hij zijn vinificatie-apparatuur kocht. Na een aantal jaren experimenteren slaagde hij erin de beste druivenrassen te selecteren voor het terroir in een wijngaard in de gemeente Drimmelen, met als uiteindelijk resultaat een Noord-Brabantse wijn uit Made in Nederland, die thans zoveel lof oogst.

Dus Made in Made.

Een kijkje nemen op de wijngaard?

Bekijk online het fotoalbum of plan een excursie of wijnproeverij.